Etusivulle

Mari Birgit Skogberg

Lavastussuunnittelija, lavastaja, Production Designer, Tampere

Vuoden suunnittelija 2017 -tunnustus Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille, joihin olen kuulunut vuodesta 1991.

Suunnittelutöistäni tuoreimmat ovat Flinkkilä & Tastula – kohtaamisia (YLE Areena) ja nuorten Galaxin Robomestarit sekä Joulukalenterit Jäätävä seikkailu (ohj. Johanna Smith) 2016 ja sen alkutarina Porokuiskaaja (ohj. J. Smith) 2014.

Olen lavastanut Ylen tuotantoja lastenohjelmien Nallesta jääkiekkostudioon, musiikkiestradiohjelmista draamoihin, Joulupukin kuumalinjasta Ajankohtaisen kakkosen-studioon. Sydämeeni jääneitä musiikkiohjelmien helmiä ovat mm. Sing Sing Sing (ohj. Matti Heinivaho), Laulava Sydän (ohj. Timo Suomi), Tartu Mikkiin 2009-2013 (ohj. Matti Grönberg), draamoista Kohtaamiset ja erot (ohj. Kristiina Repo), Rajametsän Tarinoita (ohj. Saara Cantell), Sitoutumisen alkeet ja Pimeän hehku (ohj. Juha Rosma) ja Sata lasissa (ohj. Jari Salmi).

Syksyllä 2018 jatkan lavastussuunnittelua freelancerina. Nyt on mahdollista laajentaa teatterin puolellekin, jota tein jonkin verran opiskeluaikoina mm. Ruotsissa ja Barcelonassa sekä assisteerauksen myötä esim. Helsingin kaupungin teatterissa 1997 Macbeth (lav. Sergei Barhin, ohj. Kama Ginkas).

Mieluisia puuhia vapaa-ajallani on valokuvaus ja matkustelu, avantouinti ja laskettelu, remonttisuunnitelmat ja koukuttavan romaanin lukeminen sekä perheen kanssa kotoilu.

Galaxin Robomestarit, YLE

Galaxin Robomestarit, YLE

Tuottaja: Jyrki Laaksonen
Ohjaus: Tuukka Ristimäki