Etusivulle

Heini Kiamiri

Lavastus- ja pukusuunnittelija, Helsinki

Olen freelancer skenografi, joka suunnitellut lavastuksia ja pukuja niin esittävän taiteen kentällä kuin elokuva- ja televisiotuotannoissa. Erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat nuorelle yleisölle suunnattu sekä moniaistinen esittävä taide. Tällä hetkellä teen Aalto-yliopistossa jatko-opintoja, joissa taiteellisen tutkimukseni aiheena on pienten lasten skenografia-kokemus ja lapsia osallistava suunnitteluprosessi. Taiteellisen työni oheella olen opettanut lavastus- ja pukusuunnittelua Aalto-yliopistossa sekä muissa koulutusasteissa sekä opiskellut draamakasvatusta ja vauvojen värikylpy-ohjaajaksi.

Rakasta.Nyt. – kertojana kaupunki nimeltä Helsinki on näytelmä työlleen omistautuvasta Gabriel Korkmanista, jonka elämä saa uuden suunnan räiskyvän Galinan sekä tarkkanäköisen Viktor-pojan astuessa hänen elämäänsä. Kertojana lähitulevaisuuteen sijoittuvassa näytelmässä toimii tulvien uhkaama kaupunki Helsinki. ”Tarinoilla on omat reittinsä kuin raitiovaunuilla. Mutta turisteina emme voi tietää, minne juuri tämä vaunu meidät vie.” – Helsinki

Harpun voima on yhden naisen musiikki- ja naamioteatteriesitys. Esitys pohjautuu keskiaikaiseen murhaballadiin, Sisarukset (kaksi sisarta), jonka eri versiot tunnetaan erityisesti Skandinaviassa, Brittein saarilla ja Yhdysvalloissa. Tarina kertoo kahdesta sisaruksesta, keskeisinä teemoinaan sisarmurha ja musiikin magia. Monille aihe lienee tuttu seuraavasta lastenlorusta: “Hura hura häitä, kello löi jo kakstoista, keisari seisoo palatsissaan. Niin musta kuin multa, niin valkea lunta, se ken tulee viimeiseksi, ompi kuolemaks.”

Rakasta.Nyt., Teatteri Avoimet Ovet

Rakasta.Nyt., Teatteri Avoimet Ovet

Ohjaaja: Heini Tola
Lavastus-ja pukusuunnittelija: Heini Kiamiri
Valo- ja äänisuunnittelija: Antti Kujala
Teksti: Anna Krogerus
Säveltäjä: Maija Kaunismaa
Esiintyjät: Jukka Pitkänen, Irina Pulkka, Terhi Suorlahti

Kuvat: Heini Kiamiri

Harpun voima, Musiikkitalo / Sonore

Harpun voima, Musiikkitalo / Sonore

Musiikin sovitus ja esiintyjä: Maija Karhinen-Ilo
Käsikirjoitus: Maija Karhinen-Ilo ja Taina Mäki-iso
Ohjaaja: Taina Mäki-iso
Lavastus- ja pukusuunnittelija: Heini Kiamiri
Valosuunnittelu: Sirje Ruohtula
Naamiot: Laura Mäkelä (Teatteri Metamorfoosi)

Kuvat: Heini Kiamiri