Etusivulle

Tiina Paavilainen

Lavastaja, Helsinki

Nämä teokset elokuvat ovat hyvin erilaisia keskenään. Halusin tuoda ne esille. Ne ovat kaikki erittäin vaativia taiteellisesti. Elokuvat ovat hyvin erilaisia tematiikaltaan, kuvaukseltaan ja ovatn vaikuttavia taideteoksia. Nämä elokuvat ovat olleet esillä taideteoksina museoissa, voittaneet palkintoja elokuvafestivaaleilla ja niitä on esitetty hyvin vähän Suomessa, paitsi Puhdistusta. After Everything elokuva on mustavalkoinen ja tällä on suuri merkitys visuaalisuuteen. Kaikkien elokuvien jokainen kuva on lavastettu, ulkotilatiloja on kohdeltu samanarvoisina kuin sisätiloja Elokuvat ovat hyvin tyyliteltyjä ja omaavat hyvin eheät visuaaliset tyylit.

Rakkaus on aarre

Rakkaus on aarre kertoo viisi fiktiivistä tarinaa psykoosiin sairastuneiden naisten maailmasta. Episodit pohjautuvat tutkimustyöhön ja haastatteluihin, mutta tarinat ja dialogi ovat fiktiota, yhdistelmiä eri elementeistä. Mielen tuottamat mahdottomuudet on elokuvallisin efektein yhdistetty osaksi realistista todellisuutta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Eija-Liisa Ahtila
Tuotanoyhtiö: Kristallisilmä Oy 2002

Apeiron

Umbra ja Iris tutkivat pahuuden olemusta Leena Krohnin Umbra- romaaniin perustuvasssa elokuvassa. Ohjaaja Maria Ruotsala yhdistelee fantasiaa, sci-fiä ja filosofisia ajatusleikkejä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Maria Ruotsala
Tuotantoyhtiö: Koskela Art 6 Media House 2013

Puhdistus

Puhdistus on henkeäsalpaava jännityskertomus kahdesta naisesta, joita varjostaa ja yhdistää heidän oma häpeällinen menneisyytensä. Perustuu Sofi Oksasen palkittuun samannimiseen maailman menestysromaaniin. Elokuva perustu Sofi Oksasen romaaniin, joka on voittanut lukuista kirjallisuuspalkintoja.

Ohjaus: Antti J. Jokinen
Tuotantoyhtiö: Solar Films Inc Oy

After everything

The film shows a dystopian world where brutality and inhumanity are commonplace and part of everyday routine. The atmosphere of doom is emphasized by the combination of black and white footage, harsh settings and industrial noise music. The powerful story leads to a situation in which brutality is victorious, yet beyond total destruction there is also room for a new beginning.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Pekka Sassi
Tuotantoyhtiö: Kristallisilmä Oy 2014

Apeiron, Koskela Art 6 Media House

Apeiron, Koskela Art 6 Media House

2013

Ohjaus ja käsikirjoitus: Maria Ruotsala